Mexican Folk Song.

La Adelita is één van de beroemdste volksliederen uit de Mexicaanse Revolutie. Het lied vertelt het verhaal van een jonge vrouw die verliefd is op een sergeant uit het leger en zij reist met hem en zijn regiment mee tijdens die revolutie.

King of the Road is de enige song van Roger Miller die de Nederlandse hitparades haalde. Het lied is geschreven in 1964 en gaat over een zwerver die niets heeft, maar zich wel de koning van de straat voelt. 

Bert Kaempfert, geboren in 1923 in Hamburg, behoorde tot de succesvolste Duitse orkestleiders van na de Tweede Wereldoorlog in de veelal Amerikaanse Nightclubs.

 

Traditional Klezmer Tune

LB Oscar Jorgensen 1972. Lied in 7/8.

 Van Nicola Piovani

 

Alte Kameraden werd rond 1889 in Ulm, Duitsland, geschreven door de militaire muziek componist Carl Teike. Teike schreef vele stukken voor de marcherende band van Grenadier-Regiment Karl König.

Le Printemps werd uitgebracht in 1976 door Michel Fugain, een Franse zanger en componist. Het is een melodie waarop tevens gedanst wordt door onze volkdansgroep. Le printemps wordt ook nu en dan nog op de radio gespeeld.

Always look on the Bright Side of Life is een nummer van Monty Python. De originele versie van het lied verscheen in de film Monty Phyton's life of Brian uit 1979.

Mull of Kintyre is een lied, geschreven door Paul McCartney en Denny Laine, en uitgevoerd door de groep Wings. Het nummer was bedoeld als eerbetoon aan het pittoreske schiereiland Kintyre in Schotland, waar McCartney sinds 1966 de High Park Farm bezat.

Baby Elephant Walk is een melodie in 1961 geschreven door Henry Mancini. De melodie werd gebruikt in de film Hatari, geregisseerd door Howard Hawks met John Wayne in de hoofdrol.

My Favorite Things  is een nummer uit de film The Sound of Music.

Battare Prosciutto zou je vrij kunnen vertalen als hespengevecht. Als je even op het internet gaat zoeken dan vind je in het Italiaans “battere prosciutto” met volgende toelichting: De ruwe ham wordt geslagen met zout, terwijl hij ouder wordt. 

 

From Elsers Scrolls III: Morrowind

Astor Piazolla was een Argentijnse tanguero, bandoneonist en componist.

Tussen 1950 en 1954 componeerde Astor Piazolla een serie werken die conceptueel duidelijk anders waren dan de tango van dat moment. Dit bepaalde verder zijn unieke stijl met als resultaat onder andere de stukken Libertango, Adios Nonino en Preparense.

Edward George White (1910–1994) was een Britse componist van de lichte muziek. Een van zijn meest bekende werken is Puffin' Billy uit 1952 en is geïnspireerd door een oude stoomlocomotief.
Puffin’ Billy werd bekend als radio en televisie tune. 

Costa Brava is een stuk van Digno Garcia.

Digno Garcia werd in 1919 geboren in Paraguay. Digno kwam begin jaren 50 naar Europa en had hier veel succes met de groep "Trio Los Paraguayos". In de zomen van 1954 en 55 had de groep vele optreden in het casino van Knokke en Oostende.

 

 

"Old Rosin the Beau" is een populair Amerikaanse volkslied uit de 19e eeuw, waarschijnlijk van Britse of Ierse afkomst, het is voor het eerst gepubliceerd in Philadelphia in 1838.

Joe Heyne geboren te Luik in 1904 was een muzikant en componist van populaire liedjes. Hij is de auteur van “La Petite Valse” wat tevens de start was van zijn internationale reputatie. De kleine wals werd in 1951 ook gezongen door Bobbejaan Schoepen 

De “Suite voor Variété Orkest n° 1” is een verzameling van korte composities van de Russische componist Dmitri Shostakovich.

 

“Wals nr. 2” of beter gekend onder Second Waltz is een deel van dit werk. Dmitri Shostakovich schreef “Wals nr 2” in 1956 voor de film ‘The First Echelon’

Doctor Zhivago is een Amerikaanse film uit 1965 geregisseerd door David Lean met Omar Sharif in de hoofdrol. Deze film is een van de meesterwerken uit de filmgeschiedenis en werd in 2002 opnieuw verfilmd.

Steppin’out is een leuke melodie, genoteerd door Robert onze accordeonist. De solo’s worden gespeeld door slagwerk, dwarsfluit en accordeon.

Edelweiss  is een nummer uit de film The Sound of Music.

El Condor Pasa is in 1913 geschreven door Daniel Alomia Robles en is gebaseerd op de traditionele folk muziek van Peru. Het was tevens een van de eerste dansjes van Volkunstgroep Het Weverke. 

De Third Man is een film uit 1949 van Carol Reed. De muziek werd geschreven en uitgevoerd door Anton Karas op citer.

 

Elisabeth Serenade is een compositie van Ronald Binge geboren in 1910 in Derby - Groot Brittannië. Het originele manuscript vermeldt de titel "De man in de straat". Dit stuk werd in 1951 door het Mantovani Orkest gespeeld onder de titel "Andante cantabile".

 

of Too much Mustard van Cecil Macklin (1911) 

“Trad magazine” is een bekend Frans tijdschrift dat dit jaar reeds 25 jaar om de 2 maanden verschijnt. Het tijdschrift bevat artikels en partituren van traditionele muziek en dansen. Een melodie die ook in dit blad opgenomen werd is Wals voor Polle.

Kilgary Mountain of beter bekend onder “Whiskey In the Jar” is een beroemd Iers traditioneel lied, uit de zuidelijke bergen van Ierland. Het lied gaat over een Rapparee of highway man, die is verraden door zijn vrouw of minnares.

Yo-Ho (A pirate's life for Me) uit 1967 is het themalied van de attractie Pirates of the Caribbean in de pretparken van Disney. Het lied speelt tevens een rol in de gelijknamige filmreeks.